Yaşam

Azerbaycanlı Kardeşlerimiz Kış Kampında Unutulmaz Anılar Yaşattılar

Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız 2023 yılı, kardeş ülkemiz Azerbaycan’da da Genel Önder Haydar Aliyev Yılı olarak kutlanmaktadır. Her iki kardeş ülke için büyük anlam taşıyan bu yılda, 2020 yılında vatan toprakları için savaşan ve bu uğurda 3000 şehit veren Azerbaycanlı kardeşlerimizin çocukları için özel bir program düzenlendi.

 
Türk Teknoloji Takımı Vakfı, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), YAŞAT Vakfı ve ZAFER Şehit Ailelerinin katkılarıyla düzenlenen program kapsamında TEKNOFEST Azerbaycan’a yarışmacı olarak katılan Azerbaycan şehitlerinin çocukları Destekleme Derneği, Beyoğlu Belediyesi’nin Kefken kamp alanına getirildi. sosyal ve sportif faaliyetlerde bulunur.

İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanlarını yakından tanıma fırsatı bulan çocuklar, T3 Vakfı, Bilişim Vadisi, Bilim Üsküdar, Bilim Beyoğlu ve Baykar gibi yerleri de gezdiler. Azerbaycanlı kardeşlerimiz İstanbul’da keyifli ve öğretici beş gün geçirdiler.

Gelecek nesiller için sürekli çalışan, gelişen ve büyüyen T3 Vakfı, Azerbaycan şehitlerinin çocuklarına yönelik bu özel programla bir kez daha değerli ve anlamlı bir çalışmaya imza attı.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu