Ekonomi

Bloomberg HT ve Show TV oturumları Brand Week’te ses getirdi!

Brand Week İstanbul, konferans boyunca “Yeniden Düşün, Yeniden Yarat, Yeniden İnşa” temasını benimseyerek, salgın hastalıklar, savaşlar, depremler, ekonomik krizler ve seçimler dahil her şeyin hızla değiştiği bir dünyada aynı kalmanın mümkün olmayacağını savunuyor. İletişimden ticarete, kültürden ekonomiye geleceği inşa edeceğimiz trendleri ve geleceği şekillendirecek tüm gelişmeleri alanında uzman kişilerle ve araştırma sonuçlarıyla tartışıyor. Etkinlikte bugün Ciner Medya Kümelenmesi olarak Bloomberg HT ve Show TV markalarıyla çeşitli oturumlar gerçekleştirildi.

“Tünelin sonunda ışık var!”

Bugün Bloomberg HT’nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte, “Türkiye Ekonomisi: Tünelin Ucundaki Işık Ne İfade Ediyor?” başlıklı oturum: Bloomberg HT Genel Yayın Yönetmeni Açıl Sezen, Bloomberg HT Program Sunucusu Pelin Yantur ve TÜSİAD Başekonomisti Gizem Öztok Altınsaç’ın katıldığı oturumda, Türkiye ekonomisinde özellikle son iki yılda yaşanan gelişmeler, güncel beklentiler ve gelişmeler ele alındı. geleceğe dair umutlar konuşuldu. Pelin Yantur’un “Tünelin sonunda ışık var mı?” Açıl Sezen, sorusu üzerine, “Doğru olanı yaparsan her zaman ışık olur.” Cevabını verdi ve bu konuda yapılması gerekenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Sezen, enflasyonla mücadele için sıkılaşmaya hazırlıklı olmamız gerektiğini söylerken, hem iş dünyasının hem de bireylerin karşı karşıya kalabileceği risklerin altını çizdi. “Tezi yok, bugün harekete geçmemiz lazım… Kurtulmak için hepimizin ikna olması lazım. Fiyatlandırma yaparken hepimizin emin olması gerekir. Mutabakat olması lazım, yoksa toplumsal mutabakat olmadan enflasyondan kurtulamayız.” söz konusu.

Pelin Yantur, son iki yılda ekonomiye ilişkin birçok yeni düzenleme yapıldığını anlatırken, 2024 yılının Türkiye ekonomisi açısından önemli olacağını vurguladı.

Gizem Öztok Altınsaç, “Tünelin sonunda ışık var ama bu süreç kolay olmayacak. Şu anda doğru adımları atıyoruz, son derece sabırlı olmamız gerekiyor ama burada önemli olan şu; Türkiye’nin enflasyonla mücadelede anlaşmaya varması gerekiyor. Sadece Merkez Bankası değil, hanehalkı, reel sektör, bankacılık sektörü de herkesin bu çabada aynı safta olması gerekiyor ve bunun maliyetlerinin ne olduğunu bilmemiz, içselleştirmemiz ve bu doğrultuda hareket etmemiz gerekiyor. bu süreçte aynı yönde. Bunu yaparsak başarılı oluruz” dedi. söz konusu.

“Büyük Veri Çağında Bankacılığı Yeniden Tasarlamak” başlıklı diğer oturumda ise Bloomberg HT Program Sunucusu Sefer Yüksel ve Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Davet Süzer konuşmacı olarak yer aldı.

Haliç Kongre Merkezi’nde kapılarını açan ve marka dünyasını bir araya getiren, iş ve sanat dünyasından birçok ünlü ismin katılımıyla gerçekleşen etkinlik yarın sona erecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu